Средба со Монс. Пол Ричард Галагер и амбасадорите од ЈИЕ при Светата Столица

10 март 2022

РИМ, 01.03.2022 - Состанок на Секретарот за односи со држави на Светата Столица, С.Е.Р. Монс. Пол Ричард Галагер и колеџот Амбасадори на Југоисточна Европа во Новиот шаховски круг во Рим. Разговаравме за загрижувачката ситуација во Украина, како и за можноста за поголемо вклучување на Светата Столица во напорите повторно да се најде мир, фаворизирајќи ги преговорите