Прием на градоначалникот Гуалтиери за амбасадорите во Рим

10 март 2022

РИМ, 08.03.2022 - Во седиштето на градот Рим, градоначалникот Роберто Гуалтиери организираше прием за претставниците на трите дипломатски кора во Рим: при Светата Столица, италијанската влада и организациите на Обединетите нации, во исклучително деликатен момент за меѓународната дипломатија. Приемот беше добра можност уште еднаш да се осуди неоправданата агресија врз Украина. Рим потврди како е град на мирот, соработката и дијалогот меѓу народите и религиите, поддржувачки и инклузивен, во својата суштина.