Одбележување на националниот ден на СР Германија

08 октомври 2021

РИМ, 06.10.2021 - Амбасадор Марија Ефремова присуствуваше на одбележувањето на 3-ти Октомври - Денот на националното обединување на Спјузна Република Германија, во организација на Амбасадата на СР Германија при Светата Столица. Настанот претставуваше можност за средба на Амбасадор Ефремова со Канцеларот на СР Германија, Ангела Меркел, која што допатува во официјална посета на Р.Италија и Ватикан.