Презентација на книгата „Praedicate Evangelium – La Curia Romana di Papa Francesco“

06 април 2023

Рим, 15-ти март - Средба во македонската амбасада по повод 10 години од понтификатот на Папата Франческо со презентација на книгата „Praedicate Evangelium – La Curia Romana di Papa Francesco“.  Покрај авторот Проф. Стефано Росано, за книгата и новиот Понтификален устав зборуваше и кардиналот Франческо Кокопалмиери, префект емеритус на Дикастерот за законодавни текстови, кој воедно е автор на предговорот на книгата.