Учество и обраќање на амбасадор Ефремова на Конференција во организација меѓународната асоцијација Carita Politica

06 април 2023

Рим, 22 март - Амбасадор Ефремова имаше свое обраќање на Конференција организирана од меѓународната асоцијација Carita Politica, на која воведното предавање го одржа кардиналот Курт Кох, претседател на Понтификалниот совет за промоција на христијанското единство, а модератор на Конференцијата беше претседателот на меѓународната асоцијација Carita Politica, професорот Алфредо Лучијани.