Амбасадор Ефремова одликувана со орденот „Gran Croce dell’Ordine Piano“

06 април 2023

Ватикан, 30-ти март – На свечена церемонија која се одржа во Апостолската палата во Ватикан, Амбасадор Ефремова беше одликувана со орденот „Gran Croce dell’Ordine Piano“. Орденот, во име на Папата Франческо беше доделен од страна на Н.Е. Монсињор Едгар Пења Пара, заменик на Државниот секретар на Светата столица.