Соопштенија

Поздравно обраќање на Амбасадор Ефремова на Конференцијата” Жените во црквата: Градители на хуманоста”

17 март 2023

Aмбасадор Ефремова со групата жени амбасадори присуствуваше на Генерална аудиенција со Папата Франческо

17 март 2023

Амбасадор Ефремова огранизираше работна вечера во чест на Др. Франческа Ди Џовани, потсекретар во Државниот секретаријат за односи со државите и мултилатералните организации на Светата столица.

06 март 2023

Проекција на документарниот филм за Бигорскиот манастир „1000 години – Сведок на Светлината“, во организација на амбасадата на Република Северна Македонија при Светата столица

06 март 2023

Амбасадор Ефремова и директорот на КОВЗРГ, Сотировски, остварија средба со кардинал Курт Кох, претседател на Понтификалниот совет за промоција на христијанското единство

06 март 2023

Амбасадор Ефремoва се потпиша во книгата на жалост во Турската амбасада при Светата столица

06 март 2023

Средба на амбасадор Ефремова со првата дама на Р.Полска, Агата Корнхаусер -Дуда

06 март 2023

Амбасадор Ефремова присуствуваше на погребната миса за починатиот почесен Папа Бенедикт XVI

06 март 2023

Амбасадор Ефремова имаше средба со Патријархот на Венеција, Н.Е. Р. Монс. Мораглиана

27 февруари 2023

Амбасадорката Марија Ефремова ги предаде акредитивните писма за Амбасадор на Р.С. Македонија на Н.Е. Фра. Џон Т. Дунлоп, во седиштето на Суверениот воен и болнички ред на Св. Јован од Ерусалим, Родос и Малта.

27 февруари 2023
Страница 1 од 5